Etänä auringossa palmujen alla | osa 3

Etänä auringossa palmujen alla | osa 3

Digimarkkinoinnin asiantuntijamme, Peetu Viitala lähti joulukuussa 2022 etätöihin Teneriffan auringon alle! Miten etätyöskentely Atlantin saarella sujui ja miltä paluu takaisin Suomeen tuntui? Voit lukea Peetun reissukertomuksen ensimmäisen osan täältä ja toisen täältä.

Palasin viikko sitten takaisin Suomeen ja nyt on hyvä aika summata vajaan kahden kuukauden mittainen etätyömatka palmujen alla auringossa! Paitsi että yhtäkään työpäivää en viettänyt palmujen alla, vaan Airbnb-asunnossamme työpöydän ääressä.

Etätyöskentely Kanariansaarilta sujui todella hyvin. Päivät alkoivat samaan tapaan kuin Suomessakin eli aamukahvin keittämisellä ja läppärin avaamisella. Iltapäivät vietin pitkälti beach volleyn parissa (toisin kuin Suomessa).

Kääntyikö työskentelyrytmi kuten suunnittelit ennen reissuun lähtemistä?

Kyllä työskentelyrytmi muuttui juuri niin kuin ajattelinkin. Illalla menin aikaisemmin nukkumaan ja aamulla heräsin aikaisemmin töihin kuin Suomessa. Auringon vaikutus on vaan niin ihmeellinen!

Entä osuiko matkan varrella eteen jotain haasteita tai yllätyksiä?

Mitään ihmeellisempiä haasteita ei matkalla tullut vastaan. Ainoastaan koronaan sairastuminen reissun alkupuolella latisti hetkeksi tunnelmaa. Vaikka kello on Teneriffalla kaksi tuntia jäljessä Suomen aikaan verrattuna, ei se vaikeuttanut työskentelyä ollenkaan.

Asiakkaat, joille mainitsin tekeväni Kanariansaarilla töitä etänä, olivat hyvin kiinnostuneita ja kyselivät paljon esimerkiksi lämpötiloista ja arjesta täällä. Ehkäpä hekin alkoivat miettiä harmaan ja pimeän talven rikkomista ensi vuonna, tai miksipä ei vielä tämän talven aikana.

Miltä kotiinpaluu tuntui?

Kotiinpaluu oli kyllä aika tylsää, koska Suomessa alkoi helmikuu ja keli näytti melko synkältä. Oli kuitenkin lohduttavaa, että sain matkalla ladattua aurinko- ja d-vitamiinivarastoja, joten kokonaisuudessaan tämä talvi ei tunnu niin pitkältä kuin yleensä. Kevättä koti kuitenkin jo mennään!

Mitä jäät kaipaamaan reissusta ja lähtisitkö uudestaan etätöihin ulkomaille?

Jään kaipaamaan etenkin sitä aiemmin mainitsemaani aurinkoa. Myös ystäviä, rantaa, merta, rantalentopalloa, uimista ja yleistä elämän rytmiä tulee varmasti ikävä. Ensi talvena lähden samaan paikkaan, mutta ehdottomasti pidemmäksi aikaa. On todella hienoa, että meillä Powerpandalla kannustetaan etätöiden tekemiseen paikkaan tai aikaan katsomatta.

Lopuksi, mitä vinkkejä sulla on muille etätyömatkasta haaveileville?

On hyvä varmistaa, että vuokra-asunnossa tai hotellihuoneessa, jossa aiot majoittua on pöytä ja tuoli. Tämä ei nimittäin aina ole itsestäänselvyys. Itselläni on aina läppärin lisäksi näppäimistö ja hiiri erikseen, koska silloin pystyn muokkaamaan ja vaihtamaan työskentelyasentoa. Joissain majoituspaikoissa on myös mahdollista lainata tai vuokrata lisänäyttö sekä muita toimistotarvikkeita.

P.S. Mikäli talven pimeys latistaa sua niin Kanariansaarilla aurinkoa riittää!

-Peetu