Graafinen suunnittelu -Turku


Ensivaikutus tehdään vain kerran!

Onko yrityksesi ulkoasu sellainen, miltä haluat sen ulkopuolisen silmään näyttävän?

Mahdolliset asiakkaat ja yhteistyökumppanit tarkastelevat yritystäsi sen perusteella, miltä se näyttää ulospäin. Oletko brändisi ilmeeseen tällä hetkellä tyytyväinen?

Jokaisella yrityksellä, oli sitten kyseessä iso, pieni, uusi tai vanhempi organisaatio, tulisi olla jokin tunnistettava elementti, joka erottaa yrityksen kilpailijoista, eikö vaan? Yleensä tätä elementtiä kutsutaan logoksi. Logon tulisi ilmentää yrityksesi henkeä ja tuoda esiin haluamaasi sanomaa. Kaikkien logoon liittyvien elementtien, kuten esimerkiksi värien, fonttien, kuvioiden sekä muiden yksityiskohtien tulisi kertoa teistä jotain. Logon tulee luonnollisesti myös olla katsojan silmään positiivisesti mieleenpainuva.

graafinen suunnittelu
Mainostoimisto Powerpandasta graafista suunnittelua, logot yritysilmeet, käyntikortit, esitteet sekä muut markkinointimateriaalit.

Kun logoa suunnitellaan, määritellään usein samalla myös muut yrityksen visuaaliset elementit kuten värit ja fontit, käyntikortit sekä mahdollisesti myös ulkoasu kotisivuille. Palettia voidaan laajentaa niin isoksi, kuin yrityksellä on tarvetta. Yhtenäistä visuaalista ilmettä kannattaa totta kai jatkaa myös ikkuna tai autoteippauksissa, esitteissä, messuosastoissa, tekstiileissä, asiakaslahjoissa sekä muissa markkinointi- ja mainosmateriaaleissa. Tätä kokonaisuutta kutsutaan graafiseksi ohjeistukseksi, joka olisi hyvä löytyä jokaiselta yritykseltä.

Kaikkien yrityksen edustajien on helppo käyttää graafista ohjeistusta eri tilanteissa. Sen avulla ei tarvitse koskaan pähkäillä, miten minkäkin kokoinen mainos tehdään tai mitä logoversiota käytetään esimerkiksi uusia työpaitoja tilatessa, sillä kaikki yrityksen visuaaliseen ilmeeseen liittyvät tiedot ja materiaalit löytyvät aina selkeästi samasta paikasta.

Joko sinun yritykselläsi on selkeä, brändin arvojen näköinen tunniste sekä graafinen ohjeistus?

Graafista suunnittelua voidaan tietenkin hyödyntää yleisesti yritys- tai tuoteilmeen suunnitteluun, mainnonan, mainosmateriaalien autoteippauksen, mainosteippauksen tai kotisivujen ulkoasun suunnitteluun.

Tärkeää graafisessa suunnittelussa on ymmärtää kaupallisuus, eli mitä ollaan myymässä, miten ja kenelle. Eikä vain tehdä taidetta ja “siistejä juttuja”.


Ole yhteydessä ja mietitään brändisi graafiset elementit kohderyhmää puhuttelevaksi!