Etänä auringossa palmujen alla | osa 1

Etänä auringossa palmujen alla | osa 1

Digimarkkinoinnin asiantuntijamme, Peetu Viitala lähti etätöihin Teneriffan auringon alle! Lue alta, millaisia fiiliksiä ja odotuksia Peetulla on reissun suhteen ja miten haave ulkomailla työskentelystä konkretisoitu toiveesta todeksi.

Olen haaveillut pitkään etätyöskentelystä ja normaalin arjen elämisestä ulkomailla. Jossain, missä lämpömittari ei tipu päivisin alle +20 asteen. Paikassa, jossa ei aamulla herätessä tarvitsisi ensimmäiseksi vetää villapaitaa päälle tai ulos lähtiessä pukea toppatakkia ja pipoa ylle. Olen myös lukenut blogikirjoituksia ja kuunnellut äänikirjoja, joissa lämpöä rakastavat ihmiset työskentelevät talvikuukaudet auringon alla.

Ihan ensimmäisinä päivinä Powerpandalla aloitettuani juttelimme esimiesteni, Jannen ja Juuson kanssa niitä näitä, kun puheeksi tuli etätyöskentely ulkomailla. He kannustivat lähtemään ja siitä hetkestä eteenpäin haave auringon alla työskentelystä alkoi jalostua toimeenpantavaksi toteutukseksi. Tein viime jouluna Turkin Alanyan lomalla muutaman päivän töitä etänä ja homma toimi hienosti. Niinpä aloimme miettiä tyttöystäväni kanssa viime kesänä paikkaa, jonne lähtisimme.

Miten etätyömatkan suunnittelu sujui?

Ulkomailla etätyöskentelyä suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi aikaero, saatavilla olevat työvälineet sekä reissun pituus. Kaakkois-Aasiaa harkitsimme vahvasti, mutta mielessä kävi myös Euroopan lämpöiset paikat. No, niitä ei kovin monia ole, joissa lämpötila pysyy +20 yläpuolella myös talvisin, joten Kanariansaaret ja Teneriffa valikoitui lopulta ensimmäiseksi etätyöskentelylokaatioksi. Taustalla on myös ollut ajatus löytää paikka, jossa viihdymme niin hyvin, että ensi vuonna voisimme olla pidemmänkin jakson siellä talven kylmyyttä paossa. Tällä ensimmäisellä reissulla majoitumme ensimmäisen kuukauden Airbnbn kautta. Viimeisille kolmelle viikolle täytyy vielä löytää majapaikka, ettei tarvitse nukkua rannalla. Luultavasti sekin löytyy Airbnb:n kautta.

Mitä odotuksia Peetulla on etätyön ja vapaa-ajan suhteen?

Arjen olen ajatellut muotoutuvan niin, että herään aamulla klo 6-7 aikaan tekemään töitä ja jatkan työpäivää yhteen tai kahteen asti. Teneriffalla on tietojeni mukaan runsaasti beach volley -harrastajia, joten tulen varmasti pelaamaan sitä 3-5 kertaa viikossa. Surffaamaan olisi myös mukava päästä reissun aikana useamman kerran. Täällä Teneriffalla sijaitsee koko Espanjan korkein vuori, 3 718 metrin korkeuteen yltävä tulivuori Teide, joten sen juurelle täytyy ehdottomasti lähteä patikoimaan.  

Olen ajatellut, että tämä matka on hyvä tapa myös kääntää työskentelyrytmi aamuiksi ja aamupäiviksi, sillä Suomessa saatoin istua tietokoneen äärellä myös iltaisin ja tehdä osittain myös töitä. Vietin siis suoraan sanottuna aivan liikaa aikaa koneella, enkä täällä halua sortua samaan. Haluan nauttia täysillä auringosta ja uskon vahvasti, että työskentely onnistuu täällä siinä missä Suomessakin. Voi olla, että jopa hieman tehokkaammin sillä työpäivän jälkeen pääsee biitsille aurinkoon.

Millaisia haasteita voi tulla vastaan, kun työskentelee etänä ulkomailla?

Suurin haaste on varmaan majoituspaikkamme Wifi ja sen toimivuus. Jos se ei toimi, niin onneksi puhelimesta saa tehtyä mobiili-tukiaseman ja operaattorin asiakaspalvelusta kerrottiin, että sen toimivuuden kanssa ei pitäisi olla ongelmia. Saa nähdä puhuiko asiakaspalvelija totta asian suhteen!

Tätä ensimmäistä kirjoitusta kirjoittaessani olen juuri herännyt ensimmäiseen etäaamuun Teneriffalla. Fiilis on jännittynyt ja odottava, hieman myös haikea, sillä viime jouluna olin myös reissussa enkä nähnyt perhettäni. Toki joulua voi sitten Suomessa viettää perheen kanssa vaikkapa helmikuussa. 

– Peetu


Miten Peetun etätyömatka sujui? Lue matkakertomuksen toinen osa täältä.