Toimiva sisältömarkkinointi

Toimiva sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi on yksi tämän hetken yleisimmistä markkinoinnin keinoista, mutta miten sitä tehdään ja toteutetaan menestyksekkäästi?

Sisältömarkkinointi pähkinänkuoressa

Sisältömarkkinoinnissa kohderyhmälle tuotetaan sille hyödyllistä, mielenkiintoista sekä säännöllistä markkinointiviestintää tai muuta sisältöä usein digitaalisissa kanavissa. Sisältömarkkinointia voidaan toteuttaa esimerkiksi blogiteksteinä, somejulkaisuina, videoina tai podcasteina.

Sisältömarkkinoinnin tavoitteena on sekä sitouttaa nykyisiä asiakkaita että hankkia uusia asiakkuuksia. Mitä hyödyllisempää, viihdyttävämpää tai yllättävämpää sisältö on, sitä enemmän kohderyhmä reagoi siihen eli esimerkiksi jakaa sisältöä eteenpäin tai keskustelee siitä sosiaalisessa mediassa.

Miten sitten tuotetaan toimivaa sisältömarkkinointia?

1. Mieti mistä asioista kohderyhmäsi on kiinnostunut. Mitä he haluavat oppia tai tietää? Millaista muuta sisältöä he kuluttavat?

2. Tutki missä kohderyhmäsi viettää aikaa. Missä medioissa sinun kannattaa julkaista sisältöä, jotta se saavuttaa halutun kohderyhmän? Lukevatko asiakkaasi nettiartikkeleita tai blogeja, käyttävätkö he somea tai kuuntelevatko he esimerkiksi podcasteja? Keitä vaikuttajia he seuraavat ja millaista sisältöä he julkaisevat?

3. Luo strategia. Listaa kaikki selvitystyöstä saamasi ideat ylös ja valitse niistä sopivat aiheet toteutettavaksi. Jaa ne vielä tarvittaessa pienempiin osiin, sillä erillisiä sisältöjä ei voi koskaan olla liikaa. Karsimista ja hiomista voi tehdä vielä myöhemminkin. Valitse kanavat, luo strategia, jaa roolit ja toteuta. Testaa eri metodeja ja karsi toimimattomat pois. Tämä vie oman aikansa, mutta pysy kärsivällisenä. Ihmiset harvoin löytävät yhdessä tai edes kymmenessä yössä sisältösi luo. Lopulta löydät juuri ne oikeat kanavat, ideat ja tavat toteuttaa omaa sisältömarkkinointiasi.

Tarvittaessa me Powerpandalla autamme sinua mielellämme kaikissa sisältömarkkinointiin liittyvissä asioissa, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Effiina
effiina@powerpanda.fi
0440787425