Miten Instagramin algoritmi toimii?

Miten Instagramin algoritmi toimii?

Aiemmin Instagram näytti käyttäjille julkaisuja kronologisessa järjestyksessä eli viimeisin julkaisu näkyi käyttäjälle ensimmäisenä. Nykyään algoritmi kuitenkin päättää, mitä julkaisuja kenellekin käyttäjälle näytetään. Miten Instagramin algoritmi toimii vuonna 2021 ja miten sitä kannattaa hyödyntää sisällöntuotannossa?

On tärkeä ymmärtää, että Instagramin algoritmi on kuin elävä organismi – se oppii joka päivä uutta ja muuttuu säännöllisesti. Algoritmin toiminta perustuu aina uuteen dataan ja käyttäjätrendeihin, joten sisällöntuottajana sinun tulee olla vain tietoinen näistä muutoksista ja mukautua niihin.

Sitoutuminen, säännöllisyys & kommunikointi

Jotta voi ymmärtää miten algoritmi toimii, täytyy tietää, mikä sen tarkoitus on. Algoritmin tavoite ei ole piilottaa käyttäjältä julkaisuja vaan päinvastoin – näyttää käyttäjälle juuri ne julkaisut, joista hän on kaikkein eniten kiinnostunut. Sen vuoksi sisällöntuottajan tärkein tavoite on saada ihmiset sitoutumaan julkaisuihin, eli tykkäämään, kommentoimaan, tallentamaan ja jakamaan niitä eteenpäin.

Millaista sisältöä Instagramiin kannattaa tuottaa vuonna 2021 ja miten?

Julkaise tarkoituksenmukaista ja kiinnostavaa sisältöä.

Voit esimerkiksi jakaa hyödyllistä tietoa, hauskoja tarinoita tai panostaa vaikkapa upeaan visuaaliseen materiaaliin. Mieti millainen sisältö sinua itseäsi kiinnostaa? Mitä tilejä sinä seuraat ja millaista sisältöä ne julkaisevat?

Panosta visuaaliseen laatuun

Instagramissa pärjäävät edelleenkin tilit, joiden profiili koostuu näyttävästä tai hillityn tyylikkäästä visuaalisesta ilmeestä. Voit esimerkiksi luoda tilillesi oman graafisen ohjeiston eli raamit väreille, fonteille ja kuville, joita tilille julkaistaan.

Säännöllinen julkaisutahti

Mitä useammin ja säännöllisemmin julkaiset sen parempi. Suunnittele ja ajasta esimerkiksi yhden viikon julkaisut kerrallaan ja muista tehdä viikon mittaan säännöllisesti myös story-julkaisuja.

Kommunikoi ihmisten kanssa

Osallistu dialogiin muiden käyttäjien kanssa. Kommentoi muiden Instagram-tilien julkaisuja ja vastaa kaikkiin viesteihin ja kommentteihin, joita saat! Hyödynnä myös story-julkaisuhin lisättäviä tarroja. Mitä enemmän kommunikoit muiden kanssa, sen parempi!

Tarvitsetko apua Instagram-markkinointiin? Ota yhteyttä, niin katsotaan, miten voimme olla avuksi!

Effiina
0440787425
effiina@powerpanda.fi