6 tapaa hyödyntää YouTube Shorts -videoita

6 tapaa hyödyntää YouTube Shorts -videoita

Lokakuun blogitekstissä käsittelimme YouTube Shorts -videoita ja sitä, miksi niitä kannattaa julkaista. Parhaimmillaan YouTube Shorts -videot lisäävät sitoutuneisuutta, kasvattavat kanavasi tilaajamäärää sekä tuovat esiin brändisi aitoutta. Tänään sukellamme aiheeseen syvemmälle ja kerromme 6 tapaa, miten niitä voi hyödyntää sisältömarkkinoinnissa.

1. Kerää lisää näkyvyyttä pääkanavallesi

Hyödynnä YouTube Shorts -videoita kanavasi promoamiseen ja kasvattamiseen. Jokainen Short-video on mahdollisuus saada enemmän näyttökertoja varsinaisille videoillesi ja sitä kautta lisää tilaajia. 

YouTuben algoritmi suosii Shorts-videoita – kun kanavasi saa niiden avulla lisää sitoutuneita katsojia, YouTube myös suosittelee videoitasi entistä useammalle käyttäjälle.

2. Julkaise aitoa ja helposti lähestyttävää sisältöä

Kaikkien videoiden ei tarvitse olla viimeisen päälle viilattua ja editoitua kiiltokuvasisältöä, sillä katsojia kiinnostaa enemmän aidot tilanteet sekä ihmiset brändien takana. Julkaise Shorts-videoissa esimerkiksi behind the scenes (BTS) -materiaalia, joka tarjoaa katsojille mahdollisuuden kurkistaa kulissien taakse. BTS-videoita voi kuvata ja julkaista esimerkiksi tapahtumista, tuotelanseerauksista, uusista tuotteista ja palveluista tai työpaikan arjesta. Niiden avulla brändisi pysyy autenttisena ja asiakkaiden luottamus yritystäsi kohtaan syvenee. 

3. Kiusoittele yleisöäsi

Julkaise Shortsien puolella teaser-video ennen varsinaisen videon julkaisua. Editoi teaseriin parhaat palat tulevasta videostasi ja houkuttele sen avulla käyttäjiä katsomaan varsinainen video. Pidä teaser-videot lyhyinä ja ytimekkäinä ja muista olla paljastamatta liikaa.

4. Kasvata sitoutuneisuutta nopeasti

Katsojien on helpompi sitoutua Shorts-videoihin, sillä heidän ei tarvitse käyttää niiden katsomiseen niin paljon aikaa kuin perinteiseen YouTube-videoon. 5 % katsojista lopettaa videon katsomisen ensimmäisen minuutin kohdalla, joten lyhyt ja ytimekäs sisältö pitää huolen siitä, että käyttäjät katsovat videosi loppuun ja sisäistävät viestisi.

5. Hyppää mukaan trendeihin

Sosiaalisen median kanavissa pyörii jatkuvasti monia trendejä kuten erilaisia haasteita. Jokaiseen trendiin ei tietenkään kannata tarttua, mutta pyri mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään niitä, sillä onnistuessaan ne keräävät nopeasti paljon katselukertoja. Muista, että trendit tulevat ja menevät nopeasti, joten tartu niihin nopeasti.

6. Hyödynnä seuraajia ja asiakkaita

Shorts-videoita voivat julkaista ketkä tahansa. Voit esimerkiksi lähettää valituille seuraajille uuden tuotteesi sekä pyytää heitä kuvaamaan ja julkaisemaan siitä unboxing- tai vaikkapa arviointivideon.

Tarvitsetko apua somen valjastamiseen tehokkaaksi markkinoinnin työkaluksi? Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voimme olla avuksi!

Janne
0400 521195
janne@powerpanda.fi