Universal Analytics poistuu käytöstä – on aika vaihtaa uuteen versioon

Universal Analytics poistuu käytöstä – on aika vaihtaa uuteen versioon

Universal Analytics on jäämässä historiaan eikä kerää dataa 1.7.2023 jälkeen. Nyt on hyvä hetki ottaa käyttöön seuraavan sukupolven mittausratkaisu Google Analytics 4. Näitä kahta voi hyvin käyttää rinnakkain siihen asti kunnes Universal Analytics lyödään lopullisesti säppeen.

Ihan aluksi kannattaa selvittää mikä versio Analyticsista on tällä hetkellä käytössä. Jos Analytics on otettu käyttöön ennen 14.10.2020, on kyseessä mitä todennäköisimmin Universal Analytics. Jos et kuitenkaan ole varma versiosta, tämä selviää helpoiten kirjautumalla sisään Analyticsiin ja siirtymällä asetuksiin klikkaamalla Järjestelmävalvoja-ikonia vasemmasta alakulmasta.

Universal Analytics Google Analytics 4

Mikäli asetuksissa näkyy GA4:n Setup Assistant -ikoni, on käytössäsi 1.7.2023 poistuva Universal Analytics.

Miten nyt toimia?

Suosittelemme Google Analytics 4:n käyttöönottoa heti. Se saadaan kytkettyä Universal Analyticsin rinnalle keräämään dataa ennen Universal Analyticsin poistumista käytöstä.

Google ADS -linkitykset tulee muuttaa Google Analytics 4 mittauskokonaisuudelle hallitusti. Mikäli mittauksissa hyödynnetään Google Tag Manageria, tulee Google Tag Manageriin tehdä muutoksia Google Analytics 4 -versiota varten. Jos tiliäsi ei ole linkitetty Google ADS:n tai Tag Manageriin, näitä ei tietysti tarvitse tehdä.

Miten käy Universal Analyticsiin kertyneen datan? Googlen mukaan 1.7.2023 jälkeen sinulla on pääsy Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuden käsittelemään dataan vähintään kuuden kuukauden ajan. Dataa on mahdollista siirtää Universal Analyticsin raporteista ja Google on myös luvannut kertoa lisäohjeita datan vientiin lähempänä ajankohtaa, jolloin Universal Analytics poistuu käytöstä.

Apua on saatavilla

Mikäi olet epävarma mikä mittauskokonaisuus sinulla on käytössä ja tarvitset apua sen selvittämiseen sekä Google Analytics 4 käyttöönottoon, olemme mieluusti apunasi! Ota rohkeasti yhteyttä ja jutellaan lisää!