”Siis mikä TikTok? Eiks se oo joku teinien tanssivideojuttu?”

”Siis mikä TikTok? Eiks se oo joku teinien tanssivideojuttu?”

Kyllä sieltä niitäkin löytyy, mutta TikTok on myös paljon muuta! Yksinkertaisuudessaan se on lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu sosiaalisen median sovellus.

Miten TikTok toimii?

TikTokissa käyttäjä kuvaa 15-60 sekuntia kestävän videon ja halutessaan muokkaa sitä esimerkiksi lisäämällä siihen musiikkia tai tekstiä. Kuten esimerkiksi Instagramissa, myös TikTokissa voit omien videoiden luomisen lisäksi myös seurata toisia sovelluksen käyttäjiä. Sovelluksesta löytyy myös jatkuvasti enemmän ja enemmän eri yritysten ja brändien tilejä.

Miten yritykset voivat tällä hetkellä hyödyntää TikTokia?

Kuten muihinkin sosiaalisen median kanaviin, myös TikTokiin voit luoda yrityksellesi oman tilin. TikTok vaatii kuitenkin täysin erilaista heittäytymistä kuin perinteisemmät somekanavat, sillä kaikki julkaisut ovat videon muodossa. TikTok-videoilla esimerkiksi tanssitaan, suoritetaan haasteita, pelataan ja kuvataan päivittäistä elämää. Huumori ja nokkeluus ovat TikTok-videoilla isossa roolissa. Siksi kannattaa ensimmäiseksi miettiä, minkälaista sisältöä on valmis tuottamaan ja kuinka paljon uskaltaa heittäytyä sovelluksen tyyliin sopivaksi. Vaikuttajamarkkinointi ja yhteistyö suosittujen TikTok-käyttäjien kanssa on myös yksi vaihtoehto sovelluksen hyödyntämiseen yrityksenä.

TikTokia käyttävät tällä hetkellä eniten nuoret aikuiset, mutta ikäjakauma on koko ajan laajenemassa. Kuten aiempien sovellusten kuten esimerkiksi Instagramin kohdalla, myös TikTokin ovat ensin löytäneet nuoret ja vasta sen jälkeen vanhempi käyttäjäkunta.

Yli 2 miljardilla latauskerralla TikTok on maailman toiseksi suosituin sovellus heti WhatsAppin jälkeen. The Guardianin mukaan TikTokin saama hurja suosio saattaa perustua siihen, miten hyvin se on onnistunut yhdistämään muiden suosittujen sovellusten parhaat puolet. TikTokin on ennustettu jopa lopulta syrjäyttävän Instagramin ja Snapchatin kokonaan. Siksi sovellus kannattaa ehdottomasti markkinoijan näkökulmasta jo nyt ottaa tosissaan ja tulevaisuuden mahdollisuutena! ?

Haluatko alkaa hyödyntää TikTokia markkinoinnissa? Ota yhteyttä, niin laitetaan pyörät pyörimään!

Janne
0400-521195
janne@powerpanda.fi