Nuoret toivovat sosiaaliselta medialta pehmeitä arvoja sekä keskinäistä kunnioitusta

Nuoret toivovat sosiaaliselta medialta pehmeitä arvoja sekä keskinäistä kunnioitusta

Lasten ja nuorten säätiö selvitti yhdessä TietoEVRY:n kanssa, mitä nuoret toivovat sosiaaliselta medialta tulevaisuudessa.

Tutkimusten mukaan ennen koronaa nuoret viettivät sosiaalisessa mediassa aikaa keskimäärin 15-20 tuntia viikossa ja koronan myötä somessa vietetyn ajan määrä on kasvanut entisestään.

Nuoret ovat huolissaan somessa tapahtuvasta nettikiusaamisesta, mutta he näkevät silti sosiaalisessa mediassa paljon mahdollisuuksia vaikuttaa esimerkiksi itselle tärkeisiin asioihin.

82 % nuorista uskoo, että ajankäyttö somessa lisääntyy. Kuitenkin vain 21 % toivoi, että niin tapahtuu. 

72 % kyselyyn vastanneista uskoi, että some vaikuttaa entistä enemmän nuorten identiteetin rakentumiseen tulevaisuudessa ja 75 % oli sitä mieltä, että nuoret voivat tulevaisuudessa vaikuttaa enemmän yhteiskunnallisesti tärkeisiin asioihin somen avulla.

58 % uskoi, että tulevaisuudessa vuorovaikutus somessa on parempaa kuin nyt ja että somen ansioista ihmiset ymmärtävät aiempaa paremmin muiden mielipiteitä.

Kyselyyn vastanneiden nuorten mielestä unelmien some on turvallinen, yhdenvertainen ja tekee maailmasta paremman. Tähän unelmaan on vielä matkaa, mutta toivotaan, että niin tulee käymään!

Lähde: Lasten ja nuorten säätiö

Jos kaipaat apua somemarkkinointiin, ota yhteyttä niin katsotaan, miten voimme olla avuksi!

Janne
0400-521195
janne@powerpanda.fi