Näin rakennat toimivan ja menestyvän verkkokaupan - Powerpanda Oy

Näin rakennat toimivan ja menestyvän verkkokaupan

Onko sinun jo aika digitalisoida bisneksesi ja siirtyä verkkokauppaan, jolloin tuotteesi tai palvelusi ovat 24/7 ostettavissa? Ota nämä vinkit huomioon, kun suunnittelet verkkokaupan perustamista!

1. Helppokäyttöisyys on kaiken A ja O

Verkkokaupassa asiakkaalle kaikkein tärkeintä on toiminnallisuus ja helppokäyttöisyys. Tuotteiden pitää olla helposti löydettävissä ja ostettavissa – mitä vähemmän asiakas joutuu verkkokaupassa klikkailemaan, sen parempi. Asiakkaille kannattaa myös tarjota kaikki mahdolliset maksutavat kuten pankki- ja luottokortit, sähköiset maksuvälineet, lasku sekä osamaksu.

Kerää ja hyödynnä dataa, jotta opit lisää kohderyhmäsi ostokäyttäytymisestä. Pyydä myös asiakkailtasi palautetta ja kehitä verkkokauppaasi niiden pohjalta paremmaksi ja toimivammaksi.

2. Teknisten ominaisuuksien tulee olla kunnossa

Verkkokaupan täytyy olla responsiivinen, eli sen tulee toimia hyvin kaikilla päätelaitteilla. Tällä on suuri vaikutus saavutettavuuteen sekä hakukoneoptimointiin (muista myös eri selaimet ja selainversiot).

Nopeus on valttia, sillä esimerkiksi Amazonin tutkimuksen mukaan jokainen 100ms vähentää konversiota 1%. Myös Google suosii sivuston nopeutta hakutuloksissaan. 

3. Panosta markkinointiin

Vaikka verkkokauppa olisi rakennettu toiminnaltaan ja ulkoasultaan “viimätten pääl”, eivät asiakkaat ryntää ostoksille ilman tehokasta markkinointia. Hyödynnä esimerkiksi dynaamisia tuotemainoksia, hakukonemainontaa, tuotesuosituksia sekä uudelleenmarkkinointia. Palkitse sitoutuneita asiakkaita, jotta he klikkaavat ostoksille jatkossakin. 

4. Valitse oikea kumppani verkkokaupan toteuttamiseen

Hyvän verkkokauppatoimittajan kanssa yhteistyö sujuu kuin kesäillan valssi – jouhevasti ja selkeässä rytmissä. Luotettava ja asiantunteva toimittaja tarjoaa sinulle tukea ja osaamista paitsi verkkokaupan pystyttämisen aikana, myös sen jälkeenkin – verkkokauppaa tulee jatkuvasti kehittää strategisesti, jotta digitaalinen liikevaihto kasvaa ja kaupankäynti on kannattavaa. Usein toimittajan tallista löytyy ratkaisut myös verkkokaupan markkinointiin, kuten esimerkiksi meillä Powerpandalla.

Oletko rakentamassa yrityksellesi verkkokauppaa? Ole yhteydessä niin pyöräytetään projekti käyntiin!

Voit tutustua verkkokauppapalveluihimme laajemmin täällä.

Janne
0400-521195
janne@powerpanda.fi