Näin kirjoitat selkeän ja ytimekkään blogitekstin - Powerpanda Oy

Näin kirjoitat selkeän ja ytimekkään blogitekstin

Aloita valitsemalla ajankohtainen ja puhutteleva aihe. Selaa päivän uutisia tai tarkastele alallasi käytävää keskustelua ja mieti, mitä annettavaa ja sanottavaa sinulla on aiheeseen liittyen.

Kun olet valinnut tekstin aiheen, listaa ranskalaisin viivoin kaikki mieleen putkahtavat ajatukset ja kysymykset aiheeseen liittyen. Älä sensuroi mitään, sillä ideoita ja näkökulmia ei koskaan voi olla liikaa.

Sen jälkeen alkaa itse kirjoitustyö! Kirjoita ajatuksesi auki ja laadi blogitekstin ensimmäinen versio. Mieti, millainen rakenne juuri tällä artikkelilla tulee olla ja pohdi, mikä kappale istuu parhaiten mihinkin kohtaan. Panosta erityisesti tekstin alkuun ja loppuun – pidä aloitus napakkana ja laadi lopetus niin houkuttelevaksi, että lukija lukee myös blogisi seuraavan tekstin.

Ensimmäisen version jälkeen lue ja muokkaa tekstiä niin kauan tai niin monta kertaa kunnes olet siihen tyytyväinen. Viilaa kielioppisäännöt kuntoon ja poista tekstistä turhat kikkailut. Pyydä kollegaa tai ystävää oikolukemaan artikkelin vielä kerran, jotta yhtään kirjoitusvirhettä ei jää huomaamatta. Älä kuitenkaan stressaa liikaa virheistä, niitä sattuu kaikille eivätkä ne loppujen lopuksi tee peruuttamatonta hallaa tekstin sisällölle.

Viimeinen neuvo: nuku yön yli ennen tekstin julkaisua. Aamulla lue teksti vielä kerran läpi tuorein silmin, tee viimeiset viilaukset ja sen jälkeen ajasta se julkaistavaksi.

Jos kaipaat apua markkinointiviestintään, ota yhteyttä niin katsotaan, miten voimme olla avuksi!

Janne
0400-521195
janne@powerpanda.fi

Selkeä blogitarjous