4 vinkkiä hakukoneoptimoinnin tehostamiseen sosiaalisen median avulla - Powerpanda Oy

4 vinkkiä hakukoneoptimoinnin tehostamiseen sosiaalisen median avulla

Kun jaat sisältöä sosiaalisessa mediassa, se voi parantaa sivustosi hakukoneoptimointia esimerkiksi lisäämällä orgaanista liikennettä sekä kasvattamalla sivuston näkyvyyttä ja tavoitettavuutta.

Tässä neljä vinkkiä, miten voit parantaa sivustosi hakukoneoptimointia somen avulla:

1. Työstä profiilit kuntoon

Yrityksesi someprofiili on yksi ensimmäisistä asioista, jonka potentiaalinen asiakas näkee. Sisällytä profiiliin mahdollisimman paljon tietoa, jotta käyttäjä saa heti käsityksen siitä, mitä yrityksesi tekee. Käytä avainsanoja, jotka ovat relevantteja brändillesi ja joilla alan yrityksiä etsitään netistä.

2. Panosta laadukkaisiin ja jaettaviin sisältöihin

Jotta erotut jatkuvasta somejulkaisujen tulvasta, panosta sisältöön, joka houkuttaa ja sitouttaa. Käytä erilaisia sisältöjä, kuten videoita, blogitekstejä tai vaikkapa testimoniaaleja, jotta näet mikä toimii parhaiten sinun yleisöllesi. Käytä myös laadukkaita kuvia, joista yrityksesi tunnistaa helposti, sillä ne luovat tehokkaasti brändimielikuvaa yrityksestäsi.

3. Kannusta backlinkingiin hyvän sisällön avulla

Backlinking eli “takaisinlinkkaus” tarkoittaa linkkejä verkkosivuilta toiselle verkkosivustolle.

Somessa ihmiset jakavat vain sellaista sisältöä, jonka he uskovat olevan hyödyllistä omille seuraajilleen. Siksi kannattaa priorisoida laatuun määrän sijasta etenkin, jos aika on kortilla.

Käytä aikaa eri aihealueiden tarkasteluun ja sisällytä julkaisuihin mukaan myös toisten tekemiä sisältöjä julkaisujesi aiheisiin liittyen – esimerkiksi näin.

4. hyödynnä sosiaalista kuuntelua

Ihmiset kääntyvät yhä useammin sosiaalisen median puoleen etsiessään tietoa yrityksistä sekä antaakseen palautetta. Sosiaalinen kuuntelu on tehokas hakukoneoptimoinnin taktiikka. Sosiaaliseen kuunteluun on käytettävissä erilaisia työkaluja, jotka auttavat sinua löytämään aiheita, joista seuraajasi ovat kiinnostuneita ja kertovat miten kilpailijasi toimivat.

Tarvitsetko apua digimarkkinointiin? Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voimme olla avuksi!

Janne
0400-521195
janne@powerpanda.fi