Miksi ja miten yritysten kannattaa julkaista videoita somessa? - Powerpanda Oy

Miksi ja miten yritysten kannattaa julkaista videoita somessa?

Videot jyrääväät tällä hetkellä kaikissa sosiaalisen median kanavissa. Videot saavat enemmän orgaanista näkyvyyttä ja niihin sitoudutaan paremmin kuin esimerkiksi kuvajulkaisuihin. Kuluttajat ovat koko ajan entistä kiinnostuneempia ihmisistä brändien takana ja videoiden kautta onkin helppo tehdä omasta yrityksestä helpommin lähestyttävä toimija. Kaikki somekanavat panostavat tällä hetkellä videoihin ja kehittävät jatkuvasti eri videomuotoja sekä videotyökaluja helppokäyttösemmiksi. Toimiva video on myös tehokas myyntityökalu ja siksi myös yritysten kannattaa valjastaa ne markkinointikäyttöön.

Vaikka laadukkaiden somevideoiden tuottaminen ja julkaisu voi olla todella hyvä markkinoinnin keino, samanlaisen sisällön syöttäminen joka kanavaan ei välttämättä toimi. Jotta videosi saavat näkyvyyttä ja tuottavat tulosta, sinun täytyy huolehtia siitä, että julkaiset oikeanlaista videosisältöä, oikealle kohderyhmälle, oikeassa kanavassa.

Jos et ole vielä julkaissut videosisältöä yrityksesi somekanavissa, nyt on hyvä aika aloittaa. Seuraavaksi listaamme parhaat vinkkimme somevideoiden luomiseen ja julkaisuun!

1. Valitse oikea kanava

Viime vuosina etenkin nuorten suosimat somekanavat kuten esimerkiksi TikTok sekä Instagram ovat olleet kasvussa. Voisi siis luulla, että juuri näissä kanavissa kulutetaan eniten videosisältöä, mutta itseasiassa YouTube on edelleenkin videokanavien kunkku. HubSpotin teettämän tutkimuksen mukaan suurin osa kuluttajista käyttää eniten YouTubea videoiden katseluun. Toisena tulee Facebook ja vasta sen jälkeen TikTok sekä Instagram.

Jos olet panostanut esimerkiksi TikTok-videoihin, älä pelästy. Tutkimuksessa ei eritelty eri ikäryhmien suosimia kanavia, jolloin tulokset olisivat olleet erilaiset. Useimmiten paras ratkaisu on jokin hybridimalli eli esimerkiksi YouTube & TikTok tai Facebook & Instagram. Selvitä siis aluksi, missä kanavassa sinun kohderyhmäsi viettää eniten aikaa ja kuluttaa videosisältöä.

2. Panosta helposti pureskeltavaan sisältöön

Nykypäivän nopeatempoisessa arjessa ihmisillä ei ole aikaa kuluttaa tuntikausia juuri mihinkään markkinointisisältöihin. Siksi myös videoiden tulee olla helposti saavutettavissa ja ymmärrettävissä. Pidä videot lyhyinä, ytimekkäinä ja ennen kaikkea koukuttavina. Monet somekanavat pyörittävät videoita feedissä automaattisesti, joten panosta etenkin videoiden ensimmäisiin sekunteihin.

Yllättävän monet somekäyttäjät eivät katso videoita äänien kanssa, joten huolehdi siitä, että videosi toimivat myös ilman ääntä. Pääotsikoiden tai tekstitysten lisääminen videoihin onkin siksi fiksua ja monet kanavat tarjoavat tätä ominaisuutta automaattisesti omissa videotyökaluissaan.

3. Testaa erilaisia videomuotoja

Vaikka lyhyet videot toimivat kaikkein parhaiten, voit silti julkaista pidempiäkin pätkiä kunhan ne ovat mielenkiintoisia ja arvokkaita kohderyhmällesi. Ihmiset eivät välttämättä halua nähdä kahden minuutin mainosta, mutta heitä voi kiinnostaa puolen tunnin livevideo tai haastattelu.

Sama video ei välttämättä toimi kahdessa eri kanavassa, joten videot kannattaa tuottaa niin, että niistä pystyy muokkaamaan erilaisia versioita (vaakakuva vs pystykuva, lyhyempi vs pidempi versio etc.)

Testaa ja kokeile rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja niin näet, mikä toimii juuri sinun kanavissasi!

4. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse

Vaikka olisit tehnyt kotiläksysi ja selvittänyt, missä kanavissa kohderyhmäsi viettää aikaa ja millaista sisältöä he kuluttavat, et välttämättä saa heti viraaleja tuloksia aikaiseksi. Onneksi on olemassa kokeneita osaajia, jotka tuntevat kohderyhmäsi ja tuottavat tehokkaita videoita someen, nimittäin vaikuttajat. Yksi vaihtoehto onkin tehdä jonkun tunnetun vaikuttajan kanssa yhteistyötä. Lue parhaat vinkit vaikuttajamarkkinointiin täältä sekä B2B-puolelle täältä

Toinen vaihtoehto on palkata digimarkkinointitoimisto avuksi videoiden suunnitteluun ja tuottamiseen!

Tarvitsetko apua videosisältöjen luomiseen? Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voimme olla avuksi!

Janne
0400-521195
janne@powerpanda.fi